Carsharing a podróż z dzieckiem
W tym miejscu publikujemy posty na tematy, które nie pozostają w związku z kategoriami głównymi.
-
Carsharing a podróż z dzieckiem
Takie trochę mniej typowe pytanie. Po Warszawie często poruszam się wynajętym autem na minuty. Car sharing robi się coraz popularniejszy i to całkiem fajne rozwiązanie. Problem leży w momencie gdy jedzie się z dzieckiem (albo po dziecko). Chodzenie po mieście z fotelikiem w ręce może być mało wygodne. W moim przypadku to chodzi o starsze dziecko - 9 lat. Z jednej strony fotelik, z drugiej dziecko, do tego torba i wyglądamy jak wielbłądy. Jak to fajnie rozwiązać?
-
Re: Carsharing a podróż z dzieckiem
A może taki pas jak Smart Kid Belt? Z tym że to dla dziecka od lat 5, więc chyba by pasowało. Tylko jeszcze jest tam ograniczenie wagi i pewnie to też byś musiał sprawdzić. Pas ma całkiem dobre opinie, nieźle wypadł w testach (są na YT) i na pewno ma homologacje na UE, Stany i chyba Kanadę.
-
Post autor: Małgorzata »
Ten pas świetnie się sprawdza w użytkowaniu. Mam go dla swego syna. Jest przeznaczony dla dzieci 15-36 kg wiec będzie on rósł z naszą pociechą. Waży tylko 120 gram więc i w plecaku czy damskiej torbie zawsze znajdziesz dla niego miejsce.
-
[quote="Małgorzata"]Ten pas świetnie się sprawdza w użytkowaniu. Mam go dla swego syna. Jest przeznaczony dla dzieci 15-36 kg wiec będzie on rósł z naszą pociechą. Waży tylko 120 gram więc i w plecaku czy damskiej torbie zawsze znajdziesz dla niego miejsce.[/quote]
To sa własnie zalety tego rozwiązania. Lekki, niewielki rozmiar pozwala mieć go zawsze przy sobie. Nie musisz się martwić, czy akurat będzie potrzebne. W każdej chwili można z dzieckiem pojechać taksówką, wynajętym samochodem itp. A to, że można regulować rozmiar, to dodatkowa zaleta. Duża zaleta.
To sa własnie zalety tego rozwiązania. Lekki, niewielki rozmiar pozwala mieć go zawsze przy sobie. Nie musisz się martwić, czy akurat będzie potrzebne. W każdej chwili można z dzieckiem pojechać taksówką, wynajętym samochodem itp. A to, że można regulować rozmiar, to dodatkowa zaleta. Duża zaleta.
-
Veroniuqe pisze:
> To sa własnie zalety tego rozwiązania. Lekki, niewielki rozmiar pozwala
> mieć go zawsze przy sobie. Nie musisz się martwić, czy akurat będzie
> potrzebne. W każdej chwili można z dzieckiem pojechać taksówką, wynajętym
> samochodem itp. A to, że można regulować rozmiar, to dodatkowa zaleta. Duża
> zaleta.
Ciekawe rozwiązanie. Nie słyszałem o nim. Wygląda na bardzo mobilny system, a czasami jest taki potrzebny. Gdzie go można u nas kupić/zobaczyć?
> To sa własnie zalety tego rozwiązania. Lekki, niewielki rozmiar pozwala
> mieć go zawsze przy sobie. Nie musisz się martwić, czy akurat będzie
> potrzebne. W każdej chwili można z dzieckiem pojechać taksówką, wynajętym
> samochodem itp. A to, że można regulować rozmiar, to dodatkowa zaleta. Duża
> zaleta.
Ciekawe rozwiązanie. Nie słyszałem o nim. Wygląda na bardzo mobilny system, a czasami jest taki potrzebny. Gdzie go można u nas kupić/zobaczyć?
-
Post autor: Małgorzata »
Kupowałam przez internet na stronie producenta. Jest tam to urządzenie świetnie przedstawione wraz z dokładnym opisem jak go zakładać. Oprócz tego widziałam go w popularnych w całej Polsce sieciówkach. Myślę, że bez większych trudów można to urządzenie znaleźć.
-
korzystam z pasów smartkid belt jak przemieszczamy się po mieście z dzieciakami, praktyczne rozwiązanie, uważam, ze warto je kupić choć na wszelki wypadek. Są tanie i funkcjonalne w użytkowaniu.
-
Post autor: melomanka2 »
A może lepiej byłoby się zdecydować na tradycyjny wynajem auta, na przykład na cały dzień? W Warszawie działa bardzo dobra wypożyczalnia Rent Dream Car, z której ofertą i cennikiem możesz się zapoznać na stronie https://rentdreamcar.pl/cennik/. Jak widać mają tam bardzo luksusowe, godne uwagi auta, więc polecam ;)
-
Post autor: martunia842 »
Ja najbardziej zdecydowałabym się chyba na najem długoterminowy w tej wypożyczalni https://hlscars.pl/oferta/ Mają super ofertę, świetne samochody i na pewno to, czego potrzebujesz. Sprawdź sobie ich ofertę, zadecyduj, czy jest idealna dla Ciebie i korzystaj. Myślę, że warto wybrać opcję najbardziej dostosowaną do siebie.
-
Co do podróżowania z dzieckiem to na długie trasy fotelik może być męczący dla 6-8io latka, polecam wam zainteresować się adapterem jakim jest https://smartkidbelt.com/pl/ jest to pas mocowany do pasa głównego który nie pozwala na zapiecie go przez szyję tylko w sposób bezpieczny przez obojczyk, zwiększy to kilkukrotnie komfort podróży dziecka.
-
Poczytajcie sobie tutaj https://blogkobiet.pl/roczne-dziecko-w- ... ganizacja/ na temat podróży z dzieckiem. Dobra organizacja, to podstawa. Jeśli wszystko dokładnie zaplanujecie, to myślę, że nie będzie żadnych niespodzianek i taka podróż przebiegnie szybko i bez żadnych problemów. W tym artykule znajdziecie wiele ciekawych i praktycznych wskazówek. które warto wykorzystać.
Post autor: Kacper43 »
Smart Kid Belt to wynik 20-letniego doświadczenia w branży. Ludzie zaangażowani w jego konstrukcję nie tylko posiadają wiedzę techniczną, ale również głębokie zrozumienie potrzeb rodziców i bezpieczeństwa dzieci. To widoczne w każdym szczególe tego urządzenia, które stawia na pierwszym miejscu dobro naszych najmłodszych pasażerów.
-
Jeśli wybierasz się w podróż z dzieckiem i chcesz skorzystać z samochodu to chyba lepiej wybrać dobrą wypożyczalnię bo będziesz mogła też zamówić fotelik dla dziecka. A o tym jak wybrać taka dobrą wypożyczalnię przeczytasz na tej stronie https://tygodnik.pl/pl/639_artykuly-spo ... rlopu.html
Przejdź do
- Ogólnie o biznesie
- Reklama
- Opinie o firmach
- ↳ Polecamy
- ↳ Nie polecamy
- Pomysł na biznes
- Biznes krajowy
- Biznes zagraniczny
- Księgowość
- Twój Start Up
- Dotacje unijne / PUP